adidas Uniforia EK-wedstrijdbal 2020 brengt Europa samen

Naar aanleiding van het 60- jarig bestaan van het EK-voetbal heeft adidas Uniforia ontworpen. Een nieuwe voetbal die tijdens het toernooi in gebruik wordt genomen. Het EK 2020 wordt door heel Europa gespeeld in 12 verschillende steden in plaats van in 1 land. Deze samenhorigheid was de inspiratie van het ontwerp van de voetbal genaamd Uniforia. Deze bal is samengesteld met een bijzonder achterliggende gedachte.

Het ontwerp

Na Beau jeu en Tango 12 is adidas Uniforia het nieuwste ontwerp van adidas voor het EK-voetbal 2020. De bal staat symbool voor de verbondenheid in Europa door middel van voetbal. De naam Uniforia is een combinatie van eenheid en euforie die voetbal brengt. Het project is al in 2018 gestart en volgens adidas zijn voetbal en kunst samengebracht. Op de bal staan dikgedrukte zwarte vegen en die staan voor het vervagen van de grenzen in Europa. De felle kleuren staan voor de verschillende culturen die tijdens dit toernooi samen gaan komen. “Tijdens dit geweldige evenement zal adidas de voetbalsport vieren als iets dat de mensen over de hele wereld samen kan brengen,” zei Florian Alt (marketingdirecteur bij adidas). Ook zijn de GPS-coördinaten van de 12 speelsteden verwerkt in de officiële EK bal voor 2020. De bal is extra goed te zien op het veld doordat er gebruik is gemaakt van Hi-White materiaal, waardoor de bal goed reflecteert.

Het toernooi

Het EK-voetbal wordt gespeeld van 12 juni tot en met 12 juli. De eerste wedstrijd zal plaatsvinden in het Stadio Olimpico in Rome. Verder worden de rest van de wedstrijden gespeeld in Amsterdam, Dublin, Glasgow, London, Baku, Kopenhagen, München, Boedapest, Sint-Petersburg, Boekarest en Bilbao.  Het Nederlands elftal zal 2 poulewedstrijden spelen in de Johan Cruijff Arena van Ajax. Zondag 12 juli wordt de finale van het EK-voetbal 2020 in London gespeeld. Ook de beide halve finales vinden hier plaats.

Waar is deze unieke adidas Uniforia bal verkrijgbaar?

adidas is een van de bekendste sportmerken in de wereld. Dit merk speelt oo een grote rol in de voetbalwereld. Producten van adidas zoals voetbalshirts, voetbalschoenen en voetballen zijn overal te vinden. De officiële adidas Uniforia voetbal van het EK 2020 vind je hieronder in verschillende maten en prijzen.

Officiële EK bal 2020

Menu