Mourinho treedt in de voetsporen van succesvolle Spurs trainer Pochettino

Verrassend ontslag Spurs coach

Tottenham heeft Mauricio Pochettino aan de kant gezet, die opgevolgd wordt door de excentrieke Portugees José Mourinho. De trainerswissel kost de Spurs bakken met geld, zo wordt er geschat 30 miljoen euro te zijn uitgegeven. Dit valt onder 15 miljoen Euro voor Mauricio Pochettino en 17,5 miljoen zou Jose Mourinho gedurende het jaar verdienen. 

Schade door de coach van Tottenham Hotspur 

Spurs coach Mauricio Pochettino is door het management van de Spurs aan de kant gezet wegens de slechte resultaten over de afgelopen periode. Zo hebben ze dit seizoen al in 9 wedstrijden punten laten liggen waaronder 4 verliespartijen en 5 wedstrijden in gelijkspel zijn geëindigd. Door de slechte prestaties van dit seizoen staat Tottenham Hotspur momenteel op een 14e plek in de Premier League. Maar tevens staan ze 3 punten achter de nummers 5 en 6 (Sheffield & Arsenal). Door te verliezen van clubs als Brighton, Newcastle en Bournemouth is de aanstelling van José Mourinho echt nodig. Ook is Tottenham Hotspur in de League Cup niet meer van de partij zo verloren ze twee maanden geleden na een penaltyreeks van Colchester. En het pijnlijkste van alles is nog de verloren partij thuis tegen Bayern München die verloren werd met maar liefst 2-7.

Waarom José Mourinho ?

Mourinho zat al bijna een jaar zonder werk nadat hij vorig jaar december werd ontslagen als coach bij de meest rijke club Manchester United. De oorzaak hiervan zijn de slechte resultaten die hij in zijn laatste jaar leverde. Zo heeft hij wel met Man United de Europa League finale tegen Ajax gewonnen. Daarna nam hij tijdelijk afstand van voetbal. Maar de afgelopen maanden liet hij weten dat hij weer klaar is voor een nieuw avontuur. Zo wordt Tottenham Hotspur alweer zijn derde Premier League team als Coach. Zo trainde hij al eerder Chelsea en Man United. De Portugees was daarnaast ook werkzaam bij FC Porto en Internationale waarmee hij de Champions League won. Ook trainde hij nog eens het koninklijke Real Madrid. In interviews laat José Mourinho weten dat hij lovend is over zijn nieuwe selectie.

Menu