Racisme wordt door Oranje niet getolereerd

Het racistisch incident tijdens de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior is wereldnieuws geworden en grote spelers delen hun mening hierover. Dat er veel mis ging tijdens de wedstrijd van FC Den Bosch tegen Excelsior is wel duidelijk. Niet alleen in Nederland, het werd namelijk wereldnieuws.

Internationaal probleem

Bij de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior ging het mis. In de eerste helft werd de wedstrijd gestaakt, omdat de toeschouwers van FC Den Bosch racistische geluiden en opmerkingen maakten naar Ahmad Mendes Moreira. Racisme is een serieus probleem geworden in de voetbalwereld. Niet alleen in Nederland maar in meerdere landen in Europa is dit een probleem, dit is opgevallen bij de kwalificaties van het EK. Ook in landen als Roemenië, Oekraïne, België, Italië, Bulgarije, Frankrijk en Engeland kwam racisme voor.

Reacties voetballers zelf

Het Nederlands elftal gaf het goede voorbeeld en kwam al snel met een reactie. Het hele team posten een foto op social media waarmee ze duidelijk maakten dat ze tegen racisme zijn en dit niet accepteren dit bleek uit het motto: “Enough is enough, stop racism.” Op de foto zie je dat het Nederlands elftal hun handen naar voren steken om te laten zien dat iedereen een verschillende huidskleur heeft. Er zijn ook verschillende persconferenties geweest waar belangrijke mensen in de voetbalwereld hun mening laten horen. Wijnaldum laat weten dat het genoeg is geweest, hij zou van het veld gelopen zijn en niet meer terugkomen. Wijnaldum liet het hier niet mee zitten en toen hij scoorde tegen Estland maakte hij nog een statement. Hij liep samen met Frenkie de Jong naar de camera en liet zien dat ze verschillende huidskleuren hebben en dat dit niet uitmaakt.

Maatregelen

Het is in ieder geval duidelijk geworden dat er iets aan dit probleem gedaan moet worden. Dit probleem heeft het kabinet ook bereikt. Het openbaar ministerie gaat samen met de politie, onderzoeken wat er tijdens het incident van FC Den Bosch tegen Excelsior gebeurd is en gaat videobeelden bekijken. Ook de KNVB laat weten dat ze bezig zijn met een onderzoek.

Dit bericht bekijken op Instagram

One Team, One Goal 🔥

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Enough Is Enough!! #StopRacism 🤜🏻🤛🏿

Een bericht gedeeld door Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) op

Menu