Sontje Hansen naar de Gouden Schoen op het WK U17

Topscoorder WK U17

Sontje Hansen heeft zijn Nike’s ingewisseld voor de Gouden Schoen. Met 6 goals op het WK onder 17 is hij topscoorder van het elite toernooi. Met deze bijzondere prestatie treed Ajax-aanvaller in de voetsporen van spelers als Rhian Brewster (Engeland, 2017) Cesc Fabregas (Spanje, 2003) en Carlos Vela (Mexico, 2005).

Ronaldo

Alsof deze mooie prijs nog niet genoeg was kreeg Sontje de Gouden Schoen uitgereikt door niemand minder dan Ronaldo. De Braziliaanse doelpuntenmachine was onder de indruk van de kwaliteiten van Hansen. Hansen vertelde zelfs dat hij nog een paar woordjes Nederlands sprak door zijn tijd bij PSV. In het totaal scoorde Ronaldo 422 goals in zijn carrière. Of Sontje Hansen aan deze aantallen zal komen is nog maar de vraag. Hij is in ieder geval goed op weg!

DM van Griezmann

Zijn succes werd niet alleen in Nederland gezien. Antoine Griezman (Spits FC Barcelona) was ook onder de indruk van Sontje. Zelfs zo onder de indruk dat hij een DM via Instagram had gestuurd. ‘’Hi mini boss, How are you doing in Brazil?”. Sontje zelf was aardig onder de indruk en schreeuwde het door de spelersbus heen. Iedereen was natuurlijk een beetje jaloers.

4e plek voor Sontje en Oranje op WK U17

Het persoonlijke succes van Hansen was helaas niet voldoende om wereldkampioen te worden op het WK U17. De jonge leeuwen werden in de halve finale na penalty’s verslagen door Mexico. En vervolgens moesten ze in de troostfinale buigen voor Frankrijk. Bij Frankrijk scoorde concurrent voor de gouden schoen Arnaud Kalimuendo Muinga 3 keer waardoor hij op een totaal van 5 goals kwam.

Omwegen

Sontje Hansen werd vroeger al bestempeld als een groot talent. Toch heeft hij verschillende clubs verslonden voor hij bij Ajax terecht kwam. Hij is begonnen bij HSV Sport 1889, twee jaar later ging hij bij Zwaluwen ’30 Voetballen. Daar werd hij gescout door Ajax waar hij sinds 2013 speelt. Sindsdien maakt de jonge aanvaller grote stappen. Zo speelt de 16 jarige al zijn wedstrijden al voor de onder 19 van trainer John Heitinga en traint hij al geregeld mee met de 1e selectie. Hij wordt samen met Naci Unuvar bestempeld als de grootste talenten uit de jeugdopleiding.

Stichting Leergeld

Naast zijn sportieve successen werkt Sontje ook nog aan zijn maatschappelijke carrière. Hij is Ambassadeur van Stichting Leergeld. Die stichting helpt kinderen van wie de ouders ontbreekt aan financiële middelen om toch te kunnen sporten. Het ambassadeurschap komt voort uit zijn jeugd. Zelf had de familie Hansen ook weinig financiële middelen. De alleenstaande moeder van Sontje moest zelf ook aankloppen bij de stichting.

Menu